BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lördag 20 november 2010

Actic Training Day II - om tio timmar!

Ja, imorgon. Om tio timmar. Och jag har inte ens slutat jobbet än! :/

Det börjar med incheckning vid halv tio, sen är första passet kl 10.15 och heter "So you think you can dance?", sen ett pass till. Då är det dags för föreläsning och lunch, sen river vi av tre pass till, bland annat nåt Core-pass och avslutningsvis Zumba. Tjohoo! Ett av passen är i bassängen, så jag får inte glömma badkläder och handduk och så.
Det blir jag, Hanna och Daniel. Dan föll bort för han är så himla förkyld...
Hoppas det blir kul, hoppas jag vaknar i tid, och inte glömmer nåt! (Som tur är tar det tre minuter att cykla hem från Actic Delphi, och Jakob är hemma och kan komma till undsättning...)

Häpp. Tillbaks till telefonjobbet. Tack vare den härliga Lady Gagas spelning på Malmö Arena har vi haft fruktansvärt mycket att göra...

Återkommer imorgon! Tills dess, au revoir!

tisdag 16 november 2010

Mer fokus på buken

Jag har funderat lite, tycker att det är lite väl mycket hamstrings i mitt program i och med att jag utöver marklyft både kör goodmornings och raka marklyft. Så nu tänker jag faktiskt bara göra den ena av de sistnämnda (inte bestämt mig än) och istället lägga in lite magträning i programmet.
Har hittat ett par jag tänkte testa...
Med boll och ribbstol: http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/BWLegHipRaiseExBall.html
eller en variant som bara kräver en bänk:  http://www.exrx.net/WeightExercises/RectusAbdominis/WtLegHipRaise.html samt denna: http://www.exrx.net/WeightExercises/Obliques/WtInclineTwistingCrunch.html för de sneda musklerna.

Godnatt, från en med The Hamstring Pain.

måndag 15 november 2010

Böj, bänk, goodmornings, rodd och glass

Hallojsan!
Toften kom över medan jag åt min byggarmat (äggröra med bacon) och drack kaffe. Han tipsade om Pensionärsjävlar, ett fruktansvärt roligt program i candid camera-stuk med gamlingar som gör oväntade saker bland folk. Går på tv3play, kolla! Jo, jag höll ju på att bli sen för att vi tittade på det :)

Squats 
Uppvärmning på 20 kg
30 kg x 5, 5, 5
på låda 30 kg x 5, 5
Jag övar vidare på formen. 

Bänkpress 
Uppvärmning 20 kg
30 kg x 6, 6, 8
32,5 kg x 5
35 kg x 5
Reppa på 35 kg utan nån som passar, det förtjänar jag klapp på axeln för! 

Goodmornings
20 kg x 10
25 kg x 10, 10, 10, 10
25 kg på alla set nästa gång. 

Rodd t-bar
10 kg x 10, 10, 10, 10, 10
Det känns lite lätt med bara tio kilo, men om jag kör på 15 kg får jag inte upp stången de sista centimeterna. 

Sen bjöd Toften tillbaks kaffet på gamla korridoren, samt lite glass med kolasås. Perfekt!

Nu jobbar jag ett extrapass för att kunna hjälpa till och svara på alla som ska hem från Malmö Arena ikväll, det är fotbollsgala där nu...

söndag 14 november 2010

Nästa styrketräningspass

Tidigare idag (MYCKET tidigare idag, snarare igår) var jag ju på Zumba och innan det var jag på gympa med stång. Dags för lite gymtid, don't ya think? Tyvärr går det inte imorgon, då ska jag jobba - igen! Men på måndag kanske jag kan komma loss och få lite lyft och press gjorda.
Jag siktar på följande program:
1. Benböj 5x5 på 30-40 kg
2. Bänkpress 5x5 på typ 35 kg
3. T-bar rodd 5x10 på 15 kg
4. Goodmornings 5x10 med 20 kg

Den här tuffingen är nu inte så jävla hård efter tio timmars lördagsnattjobb. Klockan är underbart nära fyra och jag ska hem och snörka med min familj i sängen, äkta man och pälsdotter. Åh!

lördag 13 november 2010

Zumba-konceptet

Zumba?
Det är ett antal olika rörelser till varje låt, så det är korta kombinationer. Rörelserna/stegen är inspirerade av salsa, macarena (?), samba, meringue, afrikansk dans och så vidare. Rörelserna är modifierade för att vara enkla och mer motionseffektiva, så det är stora och gärna snabba rörelser som gäller. Den korta sekvens man genomför i varje låt kastas inför nästa låt, så den stora skillnaden mot mycket annan motionsdans är att det inte blir längre och längre kombinationer av steg, utan nya korta som bara upprepas några gånger.
En del av låtarna verkar vara Zumba-specifika (ibland hör man t.ex. att de sjunger "zumba") och lite antipatier har jag allt mot den typen av färdigpaketerade fenomen. Men! Jag hade roligt! Jag gillar vissa typer av "dansträning", afro är exempelvis en favorit och jag har synts till i salen med ett stort leende på vissa funk- och street-inspirerade pass. Det här är bara att kasta sig in i, och även om jag inte har kläm på hur man gör ett ordentligt salsasteg så är det lätt att ge allt trots att man är nybörjare. Både jag och Sofia blev rejält svettiga!

Efter 55 minuter Zumba, och sex timmar senare så är slutsatsen att jag kommer att testa igen!

fredag 12 november 2010

Gympa med EXTRA stång!

Hej hej!
Igår skulle jag och Sofia träna på Gerdahallen, vi bestämde det redan förra veckan när vi gick på samma pass. Det är gympa med extra stångträning, och först hade vi övertalat Jakob att följa med men så var han tvungen att repa. Men David och Ylva följde med!
Förra veckan hade jag ett par byxor som var för vida i midjan, ett hårband som gick sönder efter halva tiden och riktigt ont i tåleden. Men jag gjorde mitt bästa. Den här veckan var jag bättre klädd, hade mindre ont och ett hårband som satt fast. Jag tyckte det gick jättebra och var rejält slut när jag kom hem. Idag är jag småstel i hela kroppen, härligt.

Idag bara jobbar jag. I tio timmar. Brrrr... Men imorgon ska jag och Sofia testa zumba, haha! Bara för att prova, liksom.

tisdag 9 november 2010

Ensam är också stark

Hejsan hejsan! Mitt blåslagna knä stör inte träningen och tåleden blir långsamt bättre och påverkar inte nämnvärt av styrketräning. Idag är jag ledig och åkte och gymmade själv. Bisou följde med Toften på promenad och var på korridoren när jag var klar. Idag började jag följa programmet Jakob gjorde till mig för längesen, fast jag vanliga böj istället för böj på låda och så glömde jag att hantelpressen egentligen skulle vara höga reps. Skitsamma!

Benböj 
20 kg x 5, 5
30 kg x 5, 5, 5, 5
Tänker supermycket på ryggform, skulderspänning, djup, magstöd... Tror det såg bra ut idag. 


Militärpress
20 kg x 5, 5, 5, 5, 5
Inte mycket att säga, jag krigade upp stången de sista repsen i de två sista sten, så jag har tappat lite styrka i den här övningen sen sist.  


Chins
assist 8 x 4
assist 10 x 5, 5, 5, 5
Tror jag gjorde mina chins med assist 7 sist, så jag har en del att ta igen... 


Lutad hantelpress 
10 kg x 5, 5, 5, 5, 5
Tror jag tog 7,5 kg-hantlarna sist, och gjorde tio reps istället. Får försöka komma ihåg det till nästa gång ;) Imorgon jobbar jag tio (!) timmar mellan tolv och 22, men är ledig på torsdag och då ska jag träna med Hannah och klämma in lite manikyr innan hon ska jobba!

Hokkai, hej då!

måndag 8 november 2010

Aaaaaj mitt knä! :(

Igår skulle jag ryta till ordentligt på Bisou som stod och skulle öppna ytterdörren för att komma ut till mig. Jag smyger fram och RYCKER upp dörren med full kraft, och tänker "...vad slog jag i nu?" i ett chockartat tillstånd under ett par sekunder. Sen dyker den stela smärtan upp mitt på knäskålen och jag gnäller "ooooaaaaaaaaaaaiiiiii..!" och segnar ner på golvet. Dumma Bisou ville inte hjälpa mig upp, utan bara pussas och försöka klättra upp på mig. Jag tröstade mig med potatisbullar, och is på knät.
Fan vad ont det gjorde!

Min inflammerade tåled känns fortfarande av, men jag märkte en rejäl förbättring från igår till idag. Om jag inte hade blivit bättre till idag skulle jag ringa en naprapat, men nu slipper jag alltså det och fortsätter med min avvaktande vilsamma behandling.

Så nu haltar jag alltså med vänster knä och höger fot. Ingen träning som involverar benen på ett tag...

söndag 7 november 2010

Stora lyft, great success!

Tjo och tjim! Jag pallrade mig upp ur sängen med hjälp av både väckarklocka och Jakob och sen cyklade vi med Bisou till Daniel, och sedan vidare till Gerdahallen och mötte David. (Har svårt att finna ord för hur glad jag är över att Jakob äntligen skaffat cykel - tack, alla inblandade!)

Marklyft
40 kg x några
60 kg x några
70 kg x 5, 5, 5
Det kändes som fina lyft allihopa, och Jakob och David höll med. Hade inga remmar med mig, och som tur var gick det bra! Vanligen är det greppet som ger upp långt innan min rygg gör det. Jag siktar på 5 x 5 på 70 kg nästa marklyftstillfälle. T-bar rodd
15 kg x 8, 8
20 kg x 6, 6


Bänkpress
20 kg x några
30 kg x 7
35 kg x 5
37,5 kg x 4
40 kg x 1 PB!
Mitt mål är 50 kg innan nyår och även om det är mycket tajtare med tid nu än när jag satte målet så känns det som en stor framgång att för första gången lyckats pressa de stora vikterna! 
Jag tror det blir 5 x 5 på 35 kg nästa gång jag bänkar. 


Benböj
20 kg x några och några till
30 kg x några och ytterligare fler
40 kg x några
För närvarande handlar benböj nästan enbart om form och teknik. Jag vet inte varför, men jag kan absolut inte squatta utan att tvungt luta fram ryggen för mycket och det är nåt som inte funkar om man ska lyfta mer. Jag testar lite olika angreppssätt och den senaste formförbättringen kom genom att tänka "in med röven och sikta rakt ner med den" och en rejäl spänning mellan skulderbladen. (Frontböj å andra sidan gör jag finfint!) Daniel hade gått ner på stan med Bisou i sällskap med ett par till från korridoren, så jag mötte dem där, drack en latte to go och köpte äntligen ett regnställ. Det är helt från vettet att jag inte haft det förr, jag som cyklar året runt och numera har hund!

Nästa gympass verkar bli måndag förmiddag, vi hörs!

onsdag 3 november 2010

Efterlängtade besök på gymmet och inflammerad stortåled

Hej, min digra skara av bloggläsare! Svältfödda på träningsuppdatering från active fizz ivy?

Jag har varit på gymmet tre gånger på sistone, och eftersom det känns som det är på väg att bli en aktiv träningsperiod så tänkte jag börja blogga också!
Först hängde jag med Jakob och Kristoffer till Gerdahallen, sen gick jag dit själv (stor personlig seger!) och igår var jag där med Hannah. Jag kan skriva upp ungefär vad jag gjorde igår:


Knäböj
en massa vanliga böj med bara stången
en hel del boxed squats med bara stången
några frontböj med bara stången


Marklyft
uppvärmningsset på 40 kg
7 x 60 kg
7 x 60 kg
5 x 70 kg
1 x 80 kg
två failade försök på 85 kg


Crunches på pilatesboll
10 st
10 st
10 st

Och så stretch!
Sen tog jag med Hannah hem, bjöd på kaffe och ostmackor, en manikyr och så delade vi trevligt sällskap :)Idag hade jag bestämt med Eleni att träna, men hon hade ärenden hon behövde ta hand om och då bestämde jag mig för att skippa träningen för det vore sjyst mot min överansträngda stortåled! I lördags natt gick vi (jag, Jakob och Bisou) från en Halloweenfest i ena änden av stan hem till andra änden av stan. Det tog jättelång tid och jag fick ont i stortåleden på höger fot, det gick inte över till söndagen, gjorde riktigt ont i måndags, kändes lite bättre igår och idag försöker jag att gå så lite som möjligt. Vi får se hur det går med planen att gå på gympa med stång imorgon kväll med Sofia...


En väldigt positiv sak med att ha börjat träna är att jag automatiskt hellre vill äta lite nyttigare. Så det har blivit en hel del färska rödbetor, grönsaksdip, mat med fullkorn, fisk och grönsaker. Men jag tänker inte försöka sluta äta godis, den lasten behåller jag som belöning för att jag tränar och äter så mycket bättre.

Okej, hej så länge då!