BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

söndag 10 februari 2013

Status, mål, filosofi, osv

Derby-träning och skada 

Jag åkte på ändan tre gånger första träningen, och så en till gång på andra träningen, och det gjorde såklart ont men ibland har man ont och jag tränade på ändå. När det efter tre veckor inte verkade bli bättre bestämde jag mig för att ta en vilovecka. När det inte blev bättre efter det heller ringde jag sjukgymnast och fick snabbt en tid. Hon konstaterade att jag hade fått en rejäl smäll, men om det är blödning, fraktur eller nåt annat kunde hon inte avgöra. I vilket fall var ordinationen 6-8 veckors avlastning, vilket betyder att jag inte ska göra något som gör ont. Först och främst går det ju inte att åka rullskridskor, dels på grund av att åkandet och övningarna vi gör, men också på grund av risken att falla ytterligare en gång och riskera värre skada. Jag kan inte cykla, och måste stödja mig när jag sätter mig och ställer mig upp. På gymmet finns det mycket jag kan göra, men mycket jag inte kan göra.
När svanskotan är läkt har min grupp tränat i 12 veckor, medan jag har tränat i tre. Risken finns att jag inte kommer kunna träna med dem då. Vi får se hur det blir.

Kostinriktning 

Nu är det jag som äter LCHF igen. Efter Jakobs och min Paris-resa i aug-sep förra året tappade jag bollen, och åt inte särskilt bra fram till i julas. Det var inget nyårslöfte, men efter julfirandet gick mitt startskott för att lägga bort alla kolhydrater.
Nu äter jag LCHF. Mestadels råvaror, dvs inga halvfabrikat eller sötningsmedel. Håller mig borta från de flesta tillsatser. Föredrar ekologiskt och KRAV-märkt, men det är ju tyvärr en ekonomisk fråga. Förra vändan bälgade jag mjölkprodukter, den här gången ska jag försöka dra ner på det.
Frukostexempel: Halvt paket bacon, några champignoner stekta i baconfettet, två ägg stekta i smör. En kopp "fettkaffe" på kokosolja, grädde och kaffe. Kesella + kokosgrädde med hallon och kokosflingor. Hyvlad ost med gurkskivor.
Middagsexempel: LCHF fläskpannkaka gjord på ägg, keso, ost och fläsk, med vitkål och lingon. Färsbiffar med skysås och broccoli. Laxfilé med kryddsmör och blomkålsmos. Korvstroganoff med kokt blomkål. Fläskkarré med smörstekta haricots verts och tomat- och mozzarellasallad.
Varför LCHF? Vill inte störa hormonerna med insulin, vill inte känna blodsockerfall, vill inte ha inflammation i tarmarna pga gluten, vill inte förstöra bakteriefloran med socker, vill inte vara beroende av socker och känna sötsug, vill hålla en bra vikt, vill ha ett jämnt humör, vill slippa akut hunger.
Det finns utrymme för "raketbränsle" i samband med styrketräning, dvs kolhydrater vid väl valda tidpunkter. Exempelvis frukt, eller ett tillfälle att fuska.

Styrketräning mål 

Nu fokuserar jag på styrketräning.  Av de stora lyften är det bara knäböj som inte funkar, så jag bänkpressar och marklyfter. Det går bra att göra frivändningar, latsdrag, axelpressar... Asymmetriska övningar funkar i allmänhet inte.
Mina gamla mål har varit:
Knäböja kroppsvikten
Marklyfta 100 kg
Bänkpressa 50 kg
Göra en chin
Av dessa har ett blivit uppfyllt! Jag knäböjde kroppsvikt, och lite till. Bra teknik och mycket rörlighetsträning. Nu ska jag sikta på lyckas med de andra.

0 kommentarer: