BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

söndag 7 november 2010

Stora lyft, great success!

Tjo och tjim! Jag pallrade mig upp ur sängen med hjälp av både väckarklocka och Jakob och sen cyklade vi med Bisou till Daniel, och sedan vidare till Gerdahallen och mötte David. (Har svårt att finna ord för hur glad jag är över att Jakob äntligen skaffat cykel - tack, alla inblandade!)

Marklyft
40 kg x några
60 kg x några
70 kg x 5, 5, 5
Det kändes som fina lyft allihopa, och Jakob och David höll med. Hade inga remmar med mig, och som tur var gick det bra! Vanligen är det greppet som ger upp långt innan min rygg gör det. Jag siktar på 5 x 5 på 70 kg nästa marklyftstillfälle. T-bar rodd
15 kg x 8, 8
20 kg x 6, 6


Bänkpress
20 kg x några
30 kg x 7
35 kg x 5
37,5 kg x 4
40 kg x 1 PB!
Mitt mål är 50 kg innan nyår och även om det är mycket tajtare med tid nu än när jag satte målet så känns det som en stor framgång att för första gången lyckats pressa de stora vikterna! 
Jag tror det blir 5 x 5 på 35 kg nästa gång jag bänkar. 


Benböj
20 kg x några och några till
30 kg x några och ytterligare fler
40 kg x några
För närvarande handlar benböj nästan enbart om form och teknik. Jag vet inte varför, men jag kan absolut inte squatta utan att tvungt luta fram ryggen för mycket och det är nåt som inte funkar om man ska lyfta mer. Jag testar lite olika angreppssätt och den senaste formförbättringen kom genom att tänka "in med röven och sikta rakt ner med den" och en rejäl spänning mellan skulderbladen. (Frontböj å andra sidan gör jag finfint!) Daniel hade gått ner på stan med Bisou i sällskap med ett par till från korridoren, så jag mötte dem där, drack en latte to go och köpte äntligen ett regnställ. Det är helt från vettet att jag inte haft det förr, jag som cyklar året runt och numera har hund!

Nästa gympass verkar bli måndag förmiddag, vi hörs!

0 kommentarer: