BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lördag 31 december 2011

Nyårslöfte aaaaarrrgghh!

När vi åkte hem från Örebro via Mjölby till Lund så diskuterade vi nyårslöften. Sofia hade bestämt sig för att sluta gnälla på idiotiska saker (bra, men hur definierar man gnäll och hur definierar man idiotiska saker? :P). Jakob kom fram till att han skulle gå ner så mycket i fettvikt att han har magrutor tills vi besöker Relaxen på Gustavsviks äventyrsbad i mellandagarna nästa år.
Jag kom fram till att det är dags att börja motionera regelbundet. Jag tror faktiskt inte jag haft ett träningsmål som nyårslöfte förr, klassiskt som det är. Så här låter det: under 2012 ska jag motionera minst 60 min i sträck, minst tre gånger i veckan. Straffet om jag inte lyckas är att äta LCHF hela nästa jul och eventuellt fortsätta tills jag har gått ner det jag hade behövt tappa under 2012. (Det rör sig om kanske 3-4 kg.) Man är ju inte mer än mänsklig så jag räknar med att det finns tillfällen då detta inte går att hålla, t ex om jag blir sjuk eller är bortrest eller om det blir exceptionellt mycket att göra på jobbet.
Eftersom det handlar om 60 minuters motion så räknas det alltså som uppnått mål om jag vid en löptur går i tio minuter, springer 40 och sedan går tio minuter. Om jag styrketränar en halvtimme, men värmer upp och cyklar dit och tillbaks så är det den sammanlagda tiden träning som räknas. Motion är: promenader, att springa, styrketräna, cykla, gå på pass, yoga, simma/bada aktivt, amatöridrotta (t ex fyllebrännboll eller innebandy utan regler) etcetera.
Jag hoppas verkligen att det vi pratade om för Tommys del blev ett konstaterat löfte: han ska sluta röka! Tror absolut att hans löfte blir den största utmaningen, men det är också den absolut värdefullaste.

Så okej, löpturer, promenader, pass och styrketräning, here I come!

0 kommentarer: