BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

tisdag 17 juli 2012

I'm totally forefoot striking!

3,74 km
24:11 minuter
http://www.funbeat.se/training/show.aspx?TrainingID=23429331

Detta var ett löppass i mina nya Vivo Ultra, ett par minimalistiska skor som jag gillar jättemycket. Det var kväll, ganska sent, jag tänkte att Bisou behövde få lite motion och att jag hade energi till en runda. Men jag tänkte fokusera på teknik och stil, så jag gjorde lite trippande och höga knän och rumpkickar först, och när jag började springa iväg så trippade jag och lutade mig helt enkelt fram tills automatiskt började springa. På det här sättet lyckades jag komma in i ett framfotssteg som inte alls var så påfrestande för vaderna!
Alltså, självklart har jag blivit mer tränad och stark i smalbenen, särskilt vaderna, också! Starkare smalben tillsammans med teknikfokus så gjorde jag hela passet med framfotsisättning.
När Bisou skulle kissa, och när vi stannade till i rastgården, så uppdaterade jag tekniken och "började om", tror det hjälpte mig att bibehålla det bra steget.
Den sista halvkilometern ökade vi farten ordentligt, tänkte mer på fler steg än längre steg. Bisou var tvungen att galoppera för att hinna med, i vanliga fall travar hon.

Hoppla!

2 kommentarer:

Hannan sa...

Grattis till forefootandet!
Kollade in Vivosarna.. var hittar jag dem?

Marie Krochmal sa...

Tackar!
Jag sökte på prisjakt, och hittade ett par olika försäljare på nätet. Footway har bara en färg (lila, yay) och inte alla storlekar. Barfotalöpning.se (tror jag det var) har fler färger.