BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

lördag 9 mars 2013

Premiärjogg

Igår var jag ute med Bisou och det blåste som fan. Jag ville ge henne lite motion men inte vara ute så länge, och gärna bli lite varm. Så vi joggade i några minuter, flåsigt såklart, men ganska trevligt! Om det inte var för blåsten då. Fy fan vad det blåser.

Jag tror ju på förespråkarna som säger att löpning är det mest naturliga vi kan ägna oss åt, helst barfota. Jag tror att kroppen mår bra av löpträning av många anledningar och jag tror absolut att mina styrkelyft kommer främjas av bättre kondis.
Idag frågade Sofia om jag ville följa med på hennes inplanerade pass, ur programmet hon följer för att springa fem kilometer. Visst, tänkte jag, solen skiner! Hon ska springa Vårruset den andra maj, och jag funderar på att hänga på.
Det var upplagt på följande vis, om jag minns rätt:
5 min promenad
1 min jogg
5 min promenad
8 min jogg
5 min promenad
2 min jogg

I ärlighetens namn var det jävligt störigt, för Bisou trodde vi hade bråttom nånstans och hetsade upp sig och sprang heeeeela tiden framför, och höll på och skulle springa fram till andra hundar, gärna genom att vara precis framför mig så jag snubblade på henne osv... Det går så mycket bättre att springa själv med henne, men å andra sidan är ju det mänskliga sällskapet guld värt för motivationen.

Jag kände av mitt knä, men jag vet ju inte vad det är som gör ont, om nåt är trasigt eller om jag borde undvika nåt, så jag försöker att inte tolka in något i det. Hoppas bli starkare i knäna allteftersom.

Så ja, kanske... Vårruset 2/5?


2 kommentarer:

Sofia Finnved sa...

Antingen så kan jag prova att springa på andra sidan om dig eller så kan du ju ta med Bisou bara när ju joggar själv. Det var iaf mina två omedelbara idéer som inte involverar hundträning.

Tack för att du följde med iaf, det var jättetrevligt! Vårruset!

Unknown sa...

Tack så mycket Sofia!

Jag tror att förberedelse är nyckelordet: bestämma innan var vi ska springa, t ex. Och så tänkte jag plocka fram haltin, nosgrimman. Definitivt springa mer med henne själv, så hon inte blir lika överraskad och upphetsad!

Du ska veta att jag funderar på Lundaloppet istället...