BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

onsdag 10 mars 2010

Träningskänsla och linsgrytan

Energiupplevelsen
Jag gick på gympa med stång idag, och gjorde allt enligt instruktion och skippade inga repetitioner. Efteråt kände jag mig lite svag i benen och som att jag just tränat, men inte alls utmattad ... nej, det är svårt att förklara. En bedövad känsla i kroppen, ungefär? Hur märkligt låter inte det?
Har ärligt talat börjat få svårt att koll på vad som egentligen är jobbigt, jag har fått en förändrad upplevelse av hur intensivt jag faktiskt tränar. Öppet hus på Actic Högevall i måndags innehöll en del skitjobbiga pass, men efter att det ena var slut tyckte jag inte det var några problem att fortsätta med nästa. Och då går jag ändå på diet och borde ha mindre energi över. Det är märkligt, men jag antar att jag gillar det. Men snart jävlar vill jag känna att jag tränar intensivt, jag vill vara helt slut efter ett pass!
Förresten har jag inte varit särskilt sömnig på jobbet alls, fastän jag brukar vara lite av ett vrak om jag ska jobba efter att ha sovit mindre än sex timmar. Undrar om det också har med kolhydraterna att göra.

Tänka sig vad mycket det kan göra med en, att ändra sin kost. Jag är glad att jag testar detta.


Linsgrytan
Och så det här med linsgrytan. Jag blir vansinnig på att jag inte vet hur många kalorier den innehåller per 100 g, och hur fett/protein/kolhydratfördelningen är. Det är ju så det blir när man gör grytor själv, det är jättesvårt att veta om man inte väger allt man häller i och sedan väger hela tjofräset och sedan gnuggar matteknölen för att få styr på det.
Jag hade i massor av linser och kidneybönor, och hällde i två och en halv burk kesella för att den skulle bli mer proteinrik. Men jag kan ju inte registrera hur mycket protein jag "tycker" den innehöll i min kostkalender på Piggelino.se...


Gerdahallens inspirationsdag
Och till en till glad nyhet, jag har anmält mig till Gerdahallens inspirationsdag på lördag! De hade förlängt anmälningstiden (vilken jag ändå passerade) och sänkt priset för Gerdamedlemmar så jag slog till. Det är ingen jag känner som ska gå, men jag ville inte missa chansen.
Kolla in inspirationsdagens schema som finns på Gerdahallens startsida, det är fullspäckat med pass och föreläsningar i alla fyra (?) salarna från 8.30 till 16.00.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Angående linsgrytan är det väl inte så svårt! Väg ingredienserna, kolla mot det angivna näringsinnehållet eller slvs databas, räkna ihop. Har du väl gjort det en gång kan du ju återanvända siffrorna du fått fram.

Hannan sa...

Det finns faktiskt en funktion på Piggelino där du kan skriva in dina maträtter snäckan.. Har du missat den?

Unknown sa...

Micke: Det är ju mest det praktiska i att väga varenda ingrediens, och att dessutom hitta alla ovanliga ingrediensers näringsinnehåll eller orka läsa av alla förpackningar. Men jag antar att jag gör så nästa gång ändå..

Hannan: Japp, då måste man väl redan ha näringsinnehållet per 100 g?