BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

tisdag 26 januari 2010

Benpass på Gerdahallen

Härmed delar jag med mig, för första gången, av ett av mina träningspass i gymmet!

Tanken var att köra ben, och ben körde jag! Programmet jag kör nu består först av benpress i lutad släde. Det är den största benövningen jag kan som inte är fria benböj. Men det kommer! Sedan gör jag höftabduktion i maskinen jag kallar "gynstolen" genom att pressa benen utåt. Jag har en tendens att fälla in knäna i bland annat benböj och behöver alltså denna övning för att sedan kunna byta benpress mot benböj. Efter det gör jag liggande bencurl, för att ge hamstrings lite extra jobb eftersom jag upplever att benpressen tar mer på quadriceps. Slutligen vadpress, som jag oftast kör stående men senast sittande med vikten ovanpå knäna.


- Uppvärmning 5-10 min crosstrainer

1. Benpress
(Släden plus) 50 kg x 10
70 kg x 8
80 kg x 8, 10
Ska köra på 90 eller 100 kg nästa gång, jag skulle kunnat öka redan idag men man ska öka successivt.

2. Höftabduktorerna
30 kg x 12
40 kg x 10, 10
50 kg nästa gång! 

3. Hamstringscurl, liggande
20 kg x 10
25 kg x 8
22,5 x 10
Ska försöka köra 25 kg på alla set nästa gång.

4. Vadpress, sittande
25 kg x 8, 8, 8
Ehm, gillar stående vadpress mer...

- Benstretch

Det var jag och Jakob som tränade tillsammans idag, men vi körde inte alls samma muskelgrupper, vilket var synd för Jakob hade behövt passning i bänkpressen. Jag hade druckit kaffe innan, och ätit fil nån timme innan och en macka bara en stund innan passet. Det kändes bra att träna idag, vi hade haft kul på vägen dit, det var inte så mycket folk och solen sken.
Jag som inte är särskilt planerande av mig hade detta till trots tagit med handduk och ombyte så jag skulle kunna ta mig till jobbet direkt efter träningen! Mycket bra jobbat av mig!

0 kommentarer: