BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

tisdag 23 mars 2010

Måndag mot alla odds men tisdag - eh...

Igår jobbade jag 6-15 och hade sovit ca fyra timmar. Ändå kom jag iväg på ett Afro-pass vid fyra, och eftersom jag tyckte det var för dåligt drag gick jag och ställde mig på en crosstrainer i en halvtimme efteråt. Whew, jag gissar att det gick rätt många kalorier där!

Idag jobbade jag samma pass, med lika lite sömn i kroppen. Men det ackumuleras ju, sömnbrist. Så idag var jag helt sömnig och åkte hem och tog en lur. Men nu rycker det lite i träningsnerverna och jag är på väg så sakteliga att förbereda mig för lite intervaller längs Hardebergaspåret. Typ samma upplägg som sist, 5 min-intervaller, alternerar mellan rask gång och jogging med tempo..

söndag 21 mars 2010

Helgen!

Hallå ja!

Helgen har varit en riktig helg! Fredagen var chill, jobbade till sju och tog det lugnt på kvällen. Ingen träning, det passade bra. Inte sugen, och hade inte ätit ordentligt under dagen.
På lördagen gick jag upp kl åtta för att baka scones, steg ett i min ätardag :) Sen åkte jag till stan och blev klippt. Märkligt nog hade jag hunnit bli hungrig igen, så att äta en laxciabatta med Daniel och avsluta med en bit chokladtårta var perfekt. Sen styrketränade jag och cyklade hem och åt grillad kyckling med vitlöksbröd med Jakob. Som jag är sugen på vitlöksbröd hela tiden..!
Sen blev det faktiskt så att jag drog ut på nation med Eleni! Vi började med förfest hos Daniel som bjöd på sprit eftersom han ska flytta utomlands. Sen åkte vi till ÖG:s och stod i kö i typ trekvart, men snackade med trevligt folk. Sen in och dansa, det var bra musik och bra sällskap! När jag kom hem efter en vinglig cykeltur genom regnet käkade jag glass, haha :)

Nu är det alltså dagen efter. Puh. Jag sov i tolv jävla timmar, och är sådär lagom bakis. Ingen träning, mer än lite promenad till Ica kanske... Jo jo, det är bättre att träna än att inte träna, men att träna nu skulle inte ge några bra resultat.

lördag 20 mars 2010

Ordentlig styrketräning på kaloriöverskott

Det är nice att gymma när man käkat skitmycket kalorier :) Ätdag + benböj = resultat.

- Uppvärmning i crosstrainer, fem minuter

1. Benpress
50 kg x 15
70 kg x 15, 15

2. Benböj
30 kg x 15
40 kg x 15, 15,

3. Chins, assisterade
Ca 6 set, 4-10 reps. Varierande assist.

4. Bänkpress med hantlar
10 kg x 10, 10, 10

Stretchade inte! WTF? Glömde.

fredag 19 mars 2010

Inget frosseri idag

Nej, nej. Ingen ätdag idag, jag skjuter upp det till morgondagen. Min chef ringde innan min väckarklocka hade hunnit göra det och bad mig komma tidigare till jobbet eftersom det är många sjuka, så jag skippade scones-baket och då blev det plötsligt ingen bra idé på det stora hela att ha ätdag idag. Men en vilodag från träningen blir det nog ändå, jag slutar kl 19 och då går dels inga bra pass på Gerdahallen, och vädret lockar inte direkt till utomhusaktiviteter.

Häpp.

Premiär för intervallträning

40% av målet nått på en sjättedel av tiden! Eller? Äh, svårt att säga, jag kör på. Men så sant som det är sagt, så vägde jag imorse 60,8 kg. Roughly är det två kilo mindre än för drygt två veckor sen. Cool! Jag misstänkte att jag hade gått ner, men att det var så tydliga siffror trodde jag inte.
Men - OBSERVERA - vikten i siffror ska man inte stirra sig blind på. Man ska titta väldigt lite på dem till och med. Vikten pendlar pga många olika saker: var menscykeln man är, vad man ätit på sistone, hur man tränat på sistone, när på dygnet man väger sig osv. Så visst, idag sa vågen 60,8 kg, men det kan variera.

Min träning idag var intervallträning, för första gången nånsin. Jag gjorde det väldigt basic. Samma runda som vanligt (4,9-5 km), men med femminutersintervaller. Gå snabbt 5 min, jogga med tempo 5 min, och så om igen och om igen. Det blev åtta intervaller, började såklart med att gå. Sista intervallet var bara tre minuter, alltså slutade kalaset på 38 min.
Detta tyckte jag var lite spännande. När jag joggar i samma tempo hela tiden tar det 35 minuter, och nu med hälften snabb gång tog det bara tre minuter till!
Kändes under löpintervallerna som att jag verkligen pressade lungorna, och det är bra eftersom jag längtat efter att förbättra min kondis.
Det var fantastiskt väder, med solsken och bara lite svag dis. Dock kraftig blåst, med motvind på vägen hem. Men jag tog det för vad det var, så intervallerna bortåt var med högre tempo än de hemåt.

Imorgon har jag ätdag, och ska börja med sconesfrukost! (Tack för tipset Hannah) Scones bakade med fil, med ost och och marmelad på och O'boy till. På jobbet tänker jag äta en stor Subway-macka till lunch, och om jag hittar blir det en semla också. Jag och Jakob ska äta middag ihop, och jag är sugen på grillad kyckling med underbart vitlöksbröd (som jag nog tänker göra själv den här gången). Jag tänkte baka brownies igen också. Och i övrigt kommer allt jag känner för att få slinka ner i pajhålet.. :D

onsdag 17 mars 2010

I did the gym today

Klart man inte ska förvänta sig för mycket, men det är faktiskt himla gött att vara tillbaks i gymmet och lyfta. Men samtidigt lite tråkigt att jag inte lyfter lika tungt såhär efter drygt två veckors kaloriunderskott... Asch! Jag hade slut på kaffe hemma, så när jag kände det sög i kaffetarmen fick jag en väldig fart. Tog en kopp kaffe i lobbyn innan passet - perfekt! Men så fick jag en idé, att jag skulle ha lite mjölk i kaffet så jag inte skulle behöva vänta på att det svalnade. Så jag hällde i en sån där 2 cl-tetra med lång hållbarhetstid. Det var ju rumsvarmt och så blev inte mer drickbart. Istället äckligt.
Here goes vad jag did today in the Gerdahall!

- Värmde upp i roddmaskinen i fem minuter

1. Sittande cablerodd
30 kg x 15, 15, 15

2. Bicepscurls
7 kg x 15, 15, 15

3. Latsdrag
30 kg x 10
25 kg x 12, 12

4. Maskincrunches
20 kg x 20, 20

5. Omvända flyes i maskin
40 kg x 10
30 kg x 12, 12

6. Sneda pilatescrunches
30 st

7. Inrullningar med fötterna på boll
2 x 10 st

- Stretch biceps, "gaspedalen" och magen

Och så cyklade jag ju både dit och hem, förstår ni! Det lägger vi till i listan över träningsminuter.

tisdag 16 mars 2010

Sol - bra, jogga - tungt

När solen lyser efter en kall och hård vinter är det med stor glädje jag snör på mig joggingskorna och ger mig ut på den skånska möllan! Två plusgrader, stadig vind, strålande solsken. Det ligger fortfarande snö på spåret bredvid den asfalterade cykelvägen, så jag sprang på asfalten istället.
Jag erkänner, det var riktigt tungt! Jag kände av benen redan från första stegen, och inte blev det bättre. Men jag bet ihop och körde hela vägen ändå. Vi kan utgå från att det var styrketräningen igår som hade tagit energin ur benen. Märkligt nog kändes det mest i underbenen och inte i låren, som borde tagit den största smällen igår.
Jag sprang ca 5 km och det tog ca 35 minuter. Jag höll igen lite så att jag garanterat inte skulle ge upp. En positiv sak är ju att för varje minut extra det tar, så har jag tränat lite längre, och alltså bränt lite mer fett... Kan man intala sig.

Detta var alltså första träningstillfället inför Lundaloppet den åttonde maj som jag och Jakob är anmälda till! Kan bara bli bättre tills dess!

måndag 15 mars 2010

Monday monday

För första gången sen jag var 24 år gammal har jag styrketränat! Kul va? Det var två veckor sen.
Eftersom jag har bestämt att börja med knäböj istället för benpress så använde jag större delen av tiden till att köra djupa böj (ass to the grass eller åtminstone låren parallella med golvet) med bara stången, men sista setet med 10 kg till.
Sen körde jag bänkpress med hantlar. Ett set med 11 kg-hantlar, 12 reps. Sedan två set med 15 reps med 10 kg-hantlarna.
Sedan greppade jag en pilatesboll och gjorde lite olika core- och magövningar.

Gött med styrketräning, äntligen. Tror jag ska riva av ett till på torsdag, då blir det nog marklyft och axlar/armar.

söndag 14 mars 2010

Basal- och vilometabolism

Dessa reslutat fick jag genom att fylla i kön, ålder, längd och vikt här :

BMR & RMR Results:

The results of your calculations are:  BMR 1,455   RMR 1,407 (calories)

As BMR and RMR only represent resting energy expenditure or calories burned during a day of rest, an adjustment must be made to reflect activity level. This can be done by multiplying by an activity factor:
Factor   Category               Definition                              BMR     RMR  
1.2SedentaryLittle or no exercise and desk1,7461,688
 job
 
1.375Lightly ActiveLight exercise or sports 1-32,0011,935
 days a week
 
1.55Moderately ActiveModerate exercise or sports2,2552,181
 3-5 days a week
 
1.725Very ActiveHard exercise or sports 6-72,5102,427
 days a week
 
1.9Extremely ActiveHard daily exercise or sports2,7652,673
 and physical job
              

Kalorier hit och dit , vecka 10

Jag har fyllt i vad jag äter och tränar på Piggelino.se de senaste två veckorna, och fastän det finns massor med bra funktioner så har jag inte riktigt lyckats få fram siffror på basalmetabolism plus aktiv energiförbrukning, minus energin jag äter. Alltså, det går inte att tydligt se huruvida man ligger på kaloriöverskott eller -underskott, och hur mycket detta är. Jag har istället räknat ut det själv!
Jag har använt Harris & Benedict-ekvationen och fått resultatet att min basalmetabolism (vad jag förbrukar i ett tillstånd motsvarande koma, under ett dygn) är 1450 kcal. Det förbrukar jag varje dag. Allt utöver det är aktiv energiförbrukning, dvs allt från att tänka och prata till att styrketräna och kuta till bussen.
Den energiförbrukning jag räknar med är allt som jag anser vara motion. Självklart gör jag av med kalorier när jag diskar, läser, diskuterar, gosar, packar träningsväskan eller dagdrömmer om min hund, men det är himla svårt att få siffror på - så jag tänker bara stilla för mig själv att mitt dagliga energiunderskott är snäppet större än siffrorna visar.
Om jag ligger på under- eller överskott beror på hur mycket energi jag aktivt gör av med, i relation till hur mycket energi jag stoppar i mig i form av mat.

Så här har det sett ut vecka 10:

Måndag
Förbrukad energi 2562 kcal
Intagen energi 1508 kcal
= Underskott 1054 kcal

Tisdag
Förbrukad energi 1787 kcal
Intagen energi 1466 kcal
= Underskott 321 kcal

Onsdag
Förbrukad energi 2025 kcal
Intagen energi 1839 kcal
= Underskott 186 kcal

Torsdag
Förbrukad energi  2238 kcal
Intagen energi 1355 kcal
= Underskott 883 kcal

Fredag/ÄTDAG
Förbrukad energi ?
Intagen energi MASSOR
= Överskott!

Lördag 
Förbrukad energi 3318 kcal
Intagen energi 2750 kcal
= Underskott 568 kcal

Söndag
Förbrukad energi 1907 kcal
Intagen energi 1160 kcal
= Underskott 747 kcal

Slutsatsen är om inte annat att jag ligger på underskott varje dag. Utom ätdagen då, men så ska det vara. Underskottet rör sig mellan knappt 200 och upp till 1000 kcal, så man kan väl höfta på ett genomsnitt på 600 (antagligen lite mer, tack vare det jag nämnde ovan). Vilket är himla rimligt, eftersom jag siktade på 500 kcal underskott innan jag började deffa, men då inte hade några som helst siffror på hur mycket jag borde träna och äta för att hamna där. Bra uppskattningsförmåga, kanske? :)

Till nästa gång, tänk på att det är bättre att träna än att inte göra det. Jag ska fortsätta deffa med kärlek.

lördag 13 mars 2010

Gerdahallens inspirationsdag!

Idag var jag på Gerdahallens inspirationsdag och njöt för fulla muggar! Jag gjorde verkligen det mesta av dagen, eftersom jag gick utan sällskap kunde jag verkligen gå på det jag ville, äta när jag ville, titta på vad jag ville och så vidare. Det var ganska nice! Det enda jag gör ensam (och gillar att göra ensam) i vanliga fall är att shoppa, men det brukar jag ändå få lite ångest av efteråt (pga pengarna jag bränt alltså). Men det här var kul, jag småpratade lite med folk i anslutning till passen, gick fram till en del instruktörer och gav dem beröm och så.
På morgonen registrerade man sig och fick en goodie bag. Jag tittade inte i den förrän efteråt, hade inte tid innan! Det var bl a ett par joggingstrumpor (toppen!), en keps i en snygg modell men ful färg (marinblå :( ), Gainomax dryck och bar, en gympa-/skopåse plus penna, vattenflaska, nyckelband och sånt.

Första passet hette Dance Moves och var en relativt invecklad koreografi med vad jag vill kalla musikvideodans, det var ganska lagom tempo, perfekt för kl 8.30 :) Det var en känd gästinstruktör som var jätteduktig.
Andra passet jag valde var Pilates Redskap, dvs med pilatesboll och -ring. Det gillade jag jättemycket! Instruktören är bra och har passet en gång i veckan, så det kommer jag att fortsätta med.
Tredje passet jag gick på var Raggae Moves och det var tamigfan askul! Skönt gung, bra musik och en massa attityd. Har lyssnat en del på raggae/dancehall de senaste veckorna så detta var liksom en massa danslust som äntligen fick utlopp. Instruktören var fenomenal!
Sen var det dags för lunch och ärligt talat hade jag kunnat äta vadsomhelst, så det gjorde inget att kycklingsalladen var lite tråkig.
Det fjärde blocket i schemat valde jag att gå på en föreläsning om Mat och motion, som var väldigt läglig upprepning av bra info för mig som tränar rätt mycket nu.
Det femte blocket valde jag Funkis, ytterligare ett danspass med samma tokigt grymma instruktör som raggae-passet, men detta var funk/street-aktigt och i en mindre och bättre lokal med färgade lampor. Jag hade väldigt roligt på det här passet.
Sist gick jag på Afro Dance, med samma instruktör som morgonens Dance Moves-pass. Jag orkade bara halva passet, sen satte jag mig och fyllde i utvärderingen och pratade lite med en tjej som utbildade sig till sjukgymnast, Susanna tror jag hon hette.

Mina nya skor var skitbra! Inget skav nånstans, de var jättesköna och hade allt som mina gamla skor inte hade (dvs bättre "golvkänsla" och grepp, och högre skaft). Tummen upp, jag är jättenöjd fast de är lite rosa.


När jag kom hem var jag fullständigt utmattad. Jag åt en bit brownie fast jag deffar! Ja, jag tyckte jag utan tvekan hade plats, eller till och med behov, av lite sånt i min diet. Sen åt jag lax med rotfrukter och kesella-sås. Och sen sov jag i trekvart... Fortfarande helt utmattad!
Nu har jag ätit middag IGEN och börjar så sakteliga bli människa igen. Ska titta på 9 (animerad film som vi började se igår hos Hannah) och ta mig en till jävla bit brownie.

Such träningsvärk this will bring... Men som avslutning vill jag säga att jag är sjukt nöjd med min dag, jag tycker den var perfekt!

Ätdagen inklusive att UNNA sig nya dojjer

Igår hade jag ätdag. 
Det hade Hannah också! :D
Vi slog våra kloka huvuden, och godissugna hormoner, ihop och köpte en kasse på Konsum med massor av lösgodis och en varsin chipspåse. Vi drack saft respektive Cola light, åt lax med en massa pesto och frossade sedan i våra gotter medan vi tittade på början av en film och sedan spelade Wii. Det blev verkligen frosseri, så jag tror jag klarar att deffa bra hela kommande veckan :)
Innan jag träffade Hannah åt jag frukost som var äggröra med ost och lök, ett par brödskivor till och ett stort glas O'boy. Mmm! Sen cyklade jag iväg och tränade ett Afro-pass som var riktigt roligt, och när jag kom hem åt jag glasstårta som återhämtning och bakade brownies, som vi såklart åt senare på dagen när vi hade frosseri hos Hannah! De var svingoda, och receptet hittar man här!

Jag och Hannah solade efter att jag hade hittat ett par toppenskor på Team Sportia! Så här ser de ut:
Lite ovant att ha rosa, men de var verkligen de skönaste skorna de hade så jag tänkte inte vara pjoskig. Som Gerda-medlem fick jag 15% rabatt, vilket slutade på strax över tusenlappen.
Mina gamla var snäppet för små, hade torrt gummi och gjorde min balans skev. Jag hade föreställt mig en lite högre modell med bättre "golvkänsla", ni vet så man inte hamnar på ett platåskor av gummimoln... Dessa är tiptop!

onsdag 10 mars 2010

Träningskänsla och linsgrytan

Energiupplevelsen
Jag gick på gympa med stång idag, och gjorde allt enligt instruktion och skippade inga repetitioner. Efteråt kände jag mig lite svag i benen och som att jag just tränat, men inte alls utmattad ... nej, det är svårt att förklara. En bedövad känsla i kroppen, ungefär? Hur märkligt låter inte det?
Har ärligt talat börjat få svårt att koll på vad som egentligen är jobbigt, jag har fått en förändrad upplevelse av hur intensivt jag faktiskt tränar. Öppet hus på Actic Högevall i måndags innehöll en del skitjobbiga pass, men efter att det ena var slut tyckte jag inte det var några problem att fortsätta med nästa. Och då går jag ändå på diet och borde ha mindre energi över. Det är märkligt, men jag antar att jag gillar det. Men snart jävlar vill jag känna att jag tränar intensivt, jag vill vara helt slut efter ett pass!
Förresten har jag inte varit särskilt sömnig på jobbet alls, fastän jag brukar vara lite av ett vrak om jag ska jobba efter att ha sovit mindre än sex timmar. Undrar om det också har med kolhydraterna att göra.

Tänka sig vad mycket det kan göra med en, att ändra sin kost. Jag är glad att jag testar detta.


Linsgrytan
Och så det här med linsgrytan. Jag blir vansinnig på att jag inte vet hur många kalorier den innehåller per 100 g, och hur fett/protein/kolhydratfördelningen är. Det är ju så det blir när man gör grytor själv, det är jättesvårt att veta om man inte väger allt man häller i och sedan väger hela tjofräset och sedan gnuggar matteknölen för att få styr på det.
Jag hade i massor av linser och kidneybönor, och hällde i två och en halv burk kesella för att den skulle bli mer proteinrik. Men jag kan ju inte registrera hur mycket protein jag "tycker" den innehöll i min kostkalender på Piggelino.se...


Gerdahallens inspirationsdag
Och till en till glad nyhet, jag har anmält mig till Gerdahallens inspirationsdag på lördag! De hade förlängt anmälningstiden (vilken jag ändå passerade) och sänkt priset för Gerdamedlemmar så jag slog till. Det är ingen jag känner som ska gå, men jag ville inte missa chansen.
Kolla in inspirationsdagens schema som finns på Gerdahallens startsida, det är fullspäckat med pass och föreläsningar i alla fyra (?) salarna från 8.30 till 16.00.

Allmänt om deffen

1. Jag har överraskande mycket energi, samtidigt som jag känner mig lugn i kroppen. Känns som att rastlösheten och det riktigt låga blodsockret skalas bort, och kvar är ett jämnt humör. Är detta tack vare mindre kolhydrater eller mindre kalorier öht, eller att jag äter mer grönsaker och nyttigheter? Till och med träningen går lättare, nästan alla pass jag gått på har jag orkat mer än förväntat (i alla fall konditionsmässigt).

2. Min mage har svarat med en ökad ... aktivitet. Gasmässigt. Vet inte om det beror på ökat fiberintag, mindre kolhydrater eller nåt helt annat. Hoppas det självreglerar allt vad det lider.

3. Jag har inte mätt eller vägt mig!

4. Det är roligt med utmaningar! Jag har haft kul, det känns som jag kommer klara detta bra. Självklart är det jobbigt när det bjuds på muffins på jobbet, eller någon frågar om jag ska ha  nåt på Subway. Men det är coolt att vara disciplinerad, att inte tippa över och falla för frestelsen bara för att man är sugen för stunden. Jag har bestämt mig, och så blir det.

5. En fantastisk resurs är Hannah. Eftersom hon också deffar, har en massa vettiga åsikter och är i allmänhet väldigt pepp och pigg på grejer, så känns det inte ensamt. Vi mms:ar bilder på vår mat, tränar ihop och har haft jävligt kul under tiden!

tisdag 9 mars 2010

En hel veckas deff!

Min deff går galant! Nu är det tisdag, och förra tisdagen satte jag igång. Jag har mått jättebra, tränat en massa (jag och Hannan har tränat mycket kul ihop) och fuskat oerhört lite. Några resultat har jag absolut inte gett mig in på att mäta, men visst har jag kikat lite extra i spegeln :)

Jag har inte brytt mig om att räkna ut hur många kalorier jag gör av med dag för dag, men jag har baserat på en uträkningsformel tagit reda på att min basalmetabolism är ca 1450 kcal per dag. Basalmetabolismen är den mängd kalorier man gör av med per dygn om man räknar bort all energi man lägger på att tänka, känna och röra på sig.

Vi drar igenom tisdag 2/3 till måndag 8/3 här.

Tisdag
Promenerad 45 min
Stavgång 45 min
Ätit 1360 kcal

Onsdag
Promenad 1 h
Afro 1 h
Cykel 30 min
Ätit 2042 kcal

Torsdag
Cykel 25 min
Ätit 1913 kcal

Fredag
Promenad 9,7 km
Gympa med stång 1 h
Ätit 1524 kcal

Lördag
(Ätdag! Åt vad jag ville, och festade på vin och Gin & Tonic)
Box 75 min
Promenad 40 min

Söndag
Promenad 1 h
Afro 1 h
Ätit 1592 kcal

Måndag
Öppet hus på Actic Högevall:
Max (styrketräning axlar, bröst, triceps) 30 min
Power (styrketräning allround) 30 min
Abs (core-träning) 30 min
Combat (gympa med slag och sparkar i luften) 30 min
Afro 30 min
Cykel 15  min
Promenad 2,4 km
Ätit 1507 kcal

Jag är jättenöjd med hur väl jag följt mina initiala tankar kring hur detta skulle gå till. Jag har verkligen deffat med kärlek, dvs inte hungrat, inte ätit tomma kalorier och bara tränat sånt jag gillat. Det saknas ett riktigt styrketräningspass, jag tänkte ju träna hela kroppen en gång i veckan, antingen ett helkroppspass eller två halvkroppspass.

torsdag 4 mars 2010

En no training-day

Ännu en kväll hade jag svårt att somna, så imorse sov jag vidare istället för att gå upp och träna när klockan ringde. Jag har ätit bra, dock!
Yoghurt med frön, branflakes och granatäpple till frukost,
frukt och bärblandning (banan, kiwi, mango, hallon, goji, blåbär, havtorn, björnbär, vinbär) med kesella till lunch,
makrill i tomatsås, med broccoli, majs, vitkål och keso till middag.
Hittills drygt 1400 kcal, vilket är ungefär detsamma som min basalmetabolism.

Jag har till och med lyckats dricka te utan socker, både igår och idag! Smakar bara en tiondel så gott, tyvärr...

Innan dagen är slut ska jag även äta avokado tänkte jag. Eventuellt ska jag gå hem från jobbet också, en rask promenad på 40 min. Men det är stor chans/risk att jag får skjuts så jag räknar inte med det.

Man kan deffa på Pizza Hut också

 Igår (dag 2) måste jag säga var också en bra deffdag! Den var bra av andra anledningar också, förvisso. Men detta är väl en träningsblogg?
Frukosten var yoghurt med äpple, frön och branflakes. Ganska lagom frukost tror jag. Den är stadig men ingen kaloribomb.
När vi skulle till Malmö promenerade vi till stationen (ca 40 min) och så blev det nog ca 20  min promenad i Malmö. Jag och Jakob åt på Pizza Hut, han gick all in med pizzabuffé och läsk, medan jag hittade en riktig höjdare på menyn! En sallad med isberg, rödlök, majs och tomat, och en rejäl laddning avokado och en inte så liten andel stekt bacon! En dressing till det som jag åt knivsuddar av. En sallad som skippar kolhydraterna, men inte räds fett och protein, och som tur är var det inte bara dåligt fett.
Hemma åt jag inte alls lika bra, det blev bara en fiber-bar innan jag cyklade iväg till sångträningen. Där åt jag apelsin, och innan jag pep över till Gerdahallen fick jag i mig en Diet Pro innan jag körde en timme Afro!
När jag cyklar hem igen drack jag en liten gainer blandad med mjölk. Min "middag" var sedan en smoothie med yoghurt, hallon, en fryst bärblandning med allt möjligt (vinbär, blåbär, björnbär, havtorn, goji...), ett äpple och havregryn.
Jag hade svårt att somna igår, och lyckades bli hungrig igen. Då åt jag några skedar keso och en liten näve cashewnötter.

Okidoki! Idag hinner jag inte träna, men vad fan! Ska cykla runt lite, jobba, och sedan promenera hem från jobbet.

tisdag 2 mars 2010

Day 1 of Deff with Love 2010

Hallå i stugan!

Idag har jag deffat, hehe. Sov toklänge, åt brunch, gick iväg på promenad i solen, åt mellanmål, gick tillbaks i mörkret, åt middag. Japp, och här är jag nu. Hittills har jag bara ätit 900 kcal (jag måste ha räknat fel, det är förvånande lite) men inte direkt tränat heller. Eftersom jag har lite skev dygnsrytm kan det tänkas att jag hinner klämma in både någon sorts lågintensiv träning och mer mat.

Jag har fyllt i lite mått på Piggelino.se, det är också där jag fyller i min kost för att få siffror på det. Dessutom tog jag formbilder!
Sammanfattningsvis väger jag 63,2 kg (med mina 170 cm blir det ett BMI på 21,9),
har ett midjemått på 73 cm (70 cm när jag flexar)
och ett putmagemått på 86.
Mina flexade biceps mäter 28 resp 29 cm i omkrets kring armen,
och mina lår är 56 resp 57 cm runtom i flexat tillstånd (kring största stället).

Eftersom dagen inte är slut för min del tänker jag inte publicera vad jag ätit i kalorimängd, och verkligen inte heller några bilder. Eventuellt postar jag ett par när de är redigerade!