BLOGGER TEMPLATES - TWITTER BACKGROUNDS »

söndag 29 januari 2012

Veckosammanfattning

Vecka 4

Måndag: Pilates med redskap, med Avalon på Gerdahallen
(Tisdag: 35 minuter promenad till jobbet)
Onsdag: Pilates med Avalon - igen - på Gerdahallen
Torsdag: Funktionell träning på Gerdahallen
Lördag: Gympa med stång på Gerdahallen

Träningstillfällen/mål= 4/3

Ätit LCHF nästan hela veckan, sen i tisdags. Ett par fusk i form av ett par skivor Finncrisp och en drös glas vin... 

lördag 28 januari 2012

Gympa med stång

Whoa, har utkämpat ett gympa med stång-pass. Första konditionskrävande passet sen LCHF, och det gick över förväntan! Hade tur och ramlade in på ett pass med en ganska snäll instruktör och jag fegade och tog en lite lättare stång än jag brukar.
Riktigt svettigt, men jag tog mig igenom alla övningar galant. Knät höll också bra. 

fredag 27 januari 2012

Träningsvila och kokospannkakor

Köket intogs i flera timmar av mig idag. Det är inte comme il faut, men jag gjorde kokospannkakor. Trodde eventuellt det skulle vara bortkastad tid - men icke! Smaskigt är bara förnamnet!
Jag mixade kokosflingor till kokosmjöl, blandade med grädde och en massa ägg. Tillsatte en snudd salt och vaniljsocker, lät det stå i några minuter. Stekte i smör och åt tinade hallon och körsbär, och lite crème fraîche till. Jättegott!

Träningsvärk från funktionspasset igår - check. Har tajmat nog vilodag. Mmm...

torsdag 26 januari 2012

Kanske LCHF

I och med att min träning kommit igång regelbundet sen avlagt nyårslöfte har jag blivit mer intresserad av min kost. Folk runtomkring mig (och personer vars bloggar jag läser) äter LCHF eller varianter av det, så jag blev mer nyfiken på det ur mitt eget perspektiv. Ställt mig frågan vad de påstådda effekterna av lågkolhydratkost kan ge mig... Jag har knappt tagit beslutet, jag har bara automatiskt börjat hoppa över kollisarna.

Imorse åt jag tre Finncrisp (extra fullkorn) med hårdost på.
Efter träningen åt jag en Kesella Rabarber.
Till middag åt jag gravad lax, en rejäl klick cream cheese och en halv avokado.
Under tiden jag jobbar har jag petat i mig en handfull mandlar också.
Det är ju på intet sätt helt kolhydratfritt, men you get the jist of it.

Vi får se var det bär! Har köpt kokosmjöl och mandelmjöl så jag ska väl baka nåt också.

Funktionell träning

Ett helt nytt pass för mig är det nystartade konceptet "Funktionell träning" på Gerdahallen, som jag gick på idag. Det är inget nytt koncept i allmänhet, och inte nytt för mig heller. Jag har ägnat mig åt lite såna här övningar, men inte i ett helt pass.
Man använder en bräda som är ca 40-50 cm hög och en viktskiva i gummi. Det är en hel del styrketräning med kroppen som motstånd, det är benböj med rotation och vikt i händerna, mycket utfallssteg (även från brädan), plankan, och så vidare. Det har potential att vara ett tungt pass, och jag försökte så gott jag kunde att vara stabil - vilket är syftet med träningen: att stärka sina balansmuskler. Det är alltså till stor del core-träning (utan att övningarna i så hög grad är bålspecifika). Jag försökte ta med lite bäckenspänning som jag lärt mig från Pilates.

onsdag 25 januari 2012

Pilates igen!

Även idag fick jag med mig Avalon på Pilates. Denna gången i en jätteliten, mycket mysigare och varmare lokal, fast det var ju rätt trångt också. Det var inte med redskap idag, jag tror jag gillade det bättre. Jag kunde bibehålla fokus då.

tisdag 24 januari 2012

Promenad till jobbet

Det var strålande solsken och kall luft idag, jag gjorde mig i ordning lite tidigare och gick till jobbet! Det räknas inte till nyårslöftet, för det tog bara ca 35 minuter. Men jag kan skryta ändå.
Man kan se bevis på Runkeeper.

måndag 23 januari 2012

Pilates med Avalon

Jag fick med mig Avalon på Pilates med redskap på Gerdahallen, det var nyttigt och roligt! Efteråt bastade vi och jag tror det var skönare än själva passet :)

Mitt knä kändes jättebra efter passet och bastun, jag kände inte av det på hela resten av dagen. Hm!

söndag 22 januari 2012

Veckosammanfattning, mest om knät

Jag tror inte jag har skadat knät, jag tror det har blivit överansträngt eller nåt. Men! Jag vill verkligen inte provocera fram något så jag har inte vågat träna. Jag har cyklat till jobbet och tagit kortare promenader med hunden. Det fortsätter att kännas spänt, och liksom trångt inne i leden, särskilt efter att jag böjt mig ner, gått i en trappa eller hållt knät böjt i en vinkel mindre än 90 grader.
Denna vecka blev det alltså egentligen bara ett och ett halvt träningspass, men jag har haft giltig anledning iaf...

Måndag: box med Hannah på Actic Delfinen 75 min
Onsdag: Wii-träning (Sports Active) 30 min

onsdag 18 januari 2012

Dagens motion

Jag anser att med en eventuell knäskada så räknas 30 min Wii-träning som ett uppfyllt nyårslöfte, för jag har gjort vad jag kunnat! Har även tagit en promenad på 25 minuter, men det ... det gör jag ju varje dag!

Alltså: 30 min EA Sports Active - helkropp, varierat, gympa-style

Mitt knä?!

Efter box-passet igår kväll insåg jag att mitt knä knastrade när jag hukade mig och att det kändes spänt eller svullet inuti.
Det fortsätter att kännas så idag, men det gör inte ont alls förutom att det känns lite spänt när jag aktiverar mig.
Märkligt! Och lite oroväckande! Inte paja, lilla knät...

Vad kan det vara för fel? Det gör egentligen inte ont att göra något alls, men när jag böjer ner så höften är nedanför knät sprakar det och känns spänt (så att det tar emot) och svullet inuti. Nu när jag sitter med böjda knän känner jag faktiskt att det är svullet och varmt på utsidan...

tisdag 17 januari 2012

Box 75 min

Ursäkta, orkar inte skriva. Box på Actic Delfinen, med Hannah. 75 min.

Nyårslöftetnyårslöftetnyårslöftetnyårslöftetnyårslöftetnyårslöftet.......

måndag 16 januari 2012

Kommande svett

Denna vecka planerar jag in fyra träningstillfällen, vilket är varje dag jag inte jobbar
Måndag: box med Hannah på Olympen
Tisdag: yoga på Gerdahallen
Onsdag: Valfritt
Fredag: Valfritt

söndag 15 januari 2012

Vecka 2

Var detta vecka två? Får ändra det om det visar sig vara fel.

Onsdag: Yoga
Torsdag: Wii-träning 2x30 min
Fredag: Zumba
Lördag: Afro

Nyårslöftet uppfyllt.

Helgträning

Igår tog jag en lååång härlig sovmorgon och ville bara stryka omkring i lägenheten och vila som en katt, så jag följde inte ens med på den soliga promenaden som Sofia och Jakob tog med Bisou. (Ska erkänna att det var en mysig stund att vara helt ensam hemma.)

Planen var att gå på Zumba klockan två, men jag liksom myste förbi det. (Dessutom skulle det bli exakt samma pass som i fredags, det var samma instruktör.) Jag började kolla efter andra alternativ och det föll sig så att jag kunde ta med Sofia på Afro klockan fyra istället. Det var jättekul, och jobbigt!

Idag är det dagen efter, men efter att vinöverdosens konsekvenser lagt sig tog jag på pansarprinsessan sin overall och snörde på mig springskorna och gick ut och gick/joggade/stannade i hundrastgård.

fredag 13 januari 2012

Zum-bah!

Jag skyndade iväg på Zumba efter jobbet, det var kul men inte sådär fasligt jobbigt. Tyvärr var inte instruktören en sån där supergrym danserska med alla rytmer i blodet, utan det vara ganska straight forward. Jag var mycket nöjd med passet i alla fall, och delarna med magdans uppskattade jag väldigt mycket - ser fram emot att min magdanskurs börjar i februari!

torsdag 12 januari 2012

Pilates, strike that

Jag tog mig inte till Pilates-passet på Gerdahallen, för det blåste som fan och risk för regn var överhängande. Samt att jag erkänner att jag var sugen på att använda Sports Active på allvar.
Så det gjorde jag! Två 25-30-minuterspass gjorde jag, ett core-pass och ett lätt helkroppspass. Jag stör mig på väntetider mellan övningarna, men man behöver i alla fall inte gå tillbaks till nån meny för att starta nästa övning.
Jag har gjort styrkeövningar med gummiband, core-övningar, lite aerobics- och stepliknande grejer, upphopp och squats, springa på stället... Det innehåller lite allt möjligt och man kan välja att köra mer renodlade pass, t ex bara cardio eller mer fokus på core.

Nu ska jag gå ut med Pooches.

onsdag 11 januari 2012

Yoga

Cykel 15+10+15 minuter

Yoga! Ett baspass på Gerdahallen efter jobbet var lagom uppvärmning inför ett mer rörligt år 2012. Det var en bra instruktör också, Cheryl kan hon ha hetat.Sen åkte jag och hämtade mitt träningsspel till Wii, EA Sports Active 2. Gjorde en profil och påbörjade ett mixat träningspass. Jag tycker det verkar bra! Ett fullgott alternativ till träning när jag inte vill iväg nånstans eller ens utanför dörren.
Spelet använder sig av två sensorer som registrerar rörelserna, det medföljer ett gummiband och vissa övningar har man möjlighet att göra med balansbrädan. 

Imorgon tänkte jag gå på Pilates på Gerdahallen, men det är en riskfylld tid: jag slutar kl 17 och passet börjar 19:15 - stor risk att man bara kommer hem och lyckas peta ner nåt i magen och inser att det var ju ungefär vad jag orkade med efter jobbet... och så fastnar man i soffan.
Men! Om det händer så kan jag göra Wii-träning :D

tisdag 10 januari 2012

Måndag

Det blev 15+15 minuter på cykeln, 20 minuter promenad i spöregn med Bisou och 25 minuter Wii Fit. Inga 60 minuter i sträck, men motion icke desto mindre!

söndag 8 januari 2012

Den satt långt inne

51 minuter promenad, varvat med jogging och ett besök i hundrastgården (ca 10 min) och ett par minuter på Delphi.
http://runkeeper.com/user/MaWii/activity/65536222

24 minuter Wii Fit

Craaaaap

Hur svårt ska det vara att träna 60 minuter i sträck? Idag är jag sjukt dåligt motiverad så jag tänker helt enkelt göra lite addition: först tjugo minuter Wii-träning och sen ut på en 40 min-promenad som eventuellt innehåller lite spring också.

tisdag 3 januari 2012

Dagens lite av varje

Cykla 15 min
Promenad i spöregn 25 min
Aktiva Wii-spel ca 45 min
Ingen måluppfyllelse men ändå lite motion, många bäckar små?